RSS

Financiële markten eurozone stabiliseren

wo, jul 4, 2012

Economie en Ondernemen

De Europese schuldencrisis lijkt enigszins te stabiliseren na het akkoord dat de Europese leiders van de zeventien eurolanden eind juni bereikten. Dat zegt de kredietbeoordelaar Standard & Poor’s.

De leiders van de zeventien eurolanden namen op een EU-top in Brussel op 29 juni een reeks maatregelen waarmee ze hopen de spanning op de financiële markten deels weg te nemen en Italië en Spanje tegemoet komen. Voor de herkapitalisering van de Spaanse bankensector zal het noodfonds ESM zijn status van preferente schuldeiser laten vallen.

De Europese noodfondsen ESM en EFSF mogen onder voorwaarden obligaties van noodlijdende landen kopen op de secundaire markt. In de toekomst kan het ESM ook rechtstreeks banken herkapitaliseren, zonder dat de overheden als tussenstation dienst moeten doen. Daarmee moet de ‘vicieuze cirkel’ tussen de banken en de overheden doorbroken worden.

‘Deze akkoorden zouden de eurozone weleens kunnen stabiliseren en een eind maken aan het verlies van solvabiliteit van de Europese landen. De maatregelen van de Europese politici tegen de crisis zijn een stap in de goede richting’, zegt Standard & Poor’s. De kredietbeoordelaar voegt eraan toe dat de rating van de Europese landen niet onmiddellijk zal worden geëvalueerd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?