RSS

Armando museum verhuist naar landgoed Amelisweerd

vr, jun 22, 2012

Kunst en Cultuur

Het Armando Museum verhuist naar het landgoed Amelisweerd bij Utrecht. De gemeenteraad van Utrecht geeft 1,6 miljoen euro om het landhuis Oud-Amelisweerd te restaureren, zodat het museum er zijn intrek in kan nemen.

Het Armando Museum was jarenlang gevestigd in de Elleboogkerk in Amersfoort, die op 22 oktober 2007 door brand werd verwoest. Een groot deel van de collectie van kunstenaar Armando ging in vlammen op.

Na de brand hield het Armando Museum tijdelijke exposities op verschillende plaatsen in Amersfoort. Hoewel de Elleboogkerk inmiddels bijna is gerestaureerd, kan het museum daar niet terugkeren. Wel krijgt het museum van de gemeente Amersfoort een ‘bruidsschat’ van een miljoen euro mee om elders een nieuwe start te maken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?