RSS

EU Sustainable Energy Week 2012

Van 18 tot 22 juni staat in bijna 40 landen duurzame energie in de schijnwerpers. Meer dan 30.000 deelnemers zullen energie-efficiëntie en hernieuwbare energie in al hun vormen bespreken tijdens de 2012 editie van de EU Sustainable Energy Week. 

De EU Sustainable Energy Week is een initiatief van het Directoraat-generaal Energie van de Europese Commissie, die een beleidsconferentie op hoog niveau faciliteert in Brussel van 19 tot 21 juni. Het gevarieerde programma omvat sessies over alle aspecten van duurzame energie.

Dit jaar is er een bijzonder sterke focus op investeringen, financiering en zakelijke kansen, met onder andere betrokkenheid van de Europese Investeringsbank, de Europese Bank voor Wederopbouw en Ontwikkeling en de International Finance Corporation van de Wereldbank.

De winnaars van de prestigieuze Sustainable Energy Europe Awards worden vandaag 19 juni tijdens een ceremonie gepresenteerd door de Europese commissaris voor Energie, Günther H. Oettinger, bekend gemaakt. De jaarlijkse awards worden toegewezen aan opmerkelijke projecten op gebied van hernieuwbare energie- en energie-efficiëntie in Europa, die potentieel hoge impacten navolging in de toepasbaarheid laten zien.

Dit jaar kwamen er naast een aantal pan-Europese partnerschappen 262 projecten uit 14 EU-lidstaten in aanmerking. Er zijn 25 genomineerden in vijf categorieën: communiceren, consumeren, leren, wonen en reizen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?