RSS

Kenniscentrum voor geluk opgericht

Rotterdam start een landelijk kenniscentrum voor wetenschappelijk onderzoek naar geluk. De bevolking van Nederland, inclusief jongeren, hoort tot de gelukkigste ter wereld, zo laten onderzoeken zien.

De Erasmus School of Economics, het instituut Beleid & Management Gezondheidszorg (iBMG) en de faculteit Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam richten EHERO op, een landelijk kenniscentrum voor wetenschappelijk onderzoek naar geluk.

Geluk krijgt de laatste tijd volop aandacht. Al langer zoeken wetenschappers naar methoden om geluk op een betrouwbare manier in kaart te brengen. Daaraan vooraf gaat de definitie wat geluk precies is. Verder verdiepen onderzoekers zich in de vraag of de overheid kan sturen op geluk en, zo ja: hoe?

EHERO
De Rotterdamse academici hebben nu voor dit soort vragen de Erasmus Happiness Economics Research Organisation (EHERO) opgericht. Dit is een kenniscentrum voor geluksonderzoek waaraan diverse vakgebieden bijdragen. De nadruk ligt op geluk en economie.

Op 22 juni wordt de aftrap van EHERO gegeven tijdens het symposium ´Doorbraken in het geluksdenken: kosten, baten en impactmeting’ in het Erasmus Expo & Congrescentrum in Rotterdam. Een van de sprekers op het congres zal Ruut Veenhoven zijn, de bekende ‘geluksprofessor’.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. humanbee:

    Wijs, hier is vast wat inspiratie over economie en geluk…

    http://www.neweconomics.org/publications/21-hours

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?