RSS

Nederlander eet steeds meer duurzame voeding

wo, jun 6, 2012

Gezondheid en Voeding

Nederlanders houden bij het kopen van eten in een restaurant of supermarkt steeds meer rekening met het welzijn van mens, dier en milieu. De omzet behaald met de verkoop van duurzaam voedsel, is vorig jaar voor de tweede keer op rij met met zo’n 30 procent gestegen ten opzichte van het jaar ervoor.

Dat heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie woensdag bekendgemaakt. Het succes kan voor een groot deel worden verklaard door een sterke stijging in het aanbod van duurzaam vlees. Veel supermarkten hebben in 2011 hun assortiment aangepast, waardoor consumenten een grotere keuze hadden uit biologische en fairtradeproducten.

De verkoop van de al langer populaire producten met een zogeheten EKO-keurmerk steeg met 134,4 miljoen euro (20,1 procent) het sterkst in 10 jaar. De omzet van diervriendelijke producten met het label ‘beter leven’ werd daarnaast bijna verdubbeld. Het totale marktaandeel van duurzaam voedsel groeide afgelopen jaar van 3,5 naar 4,5 procent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?