RSS

Al 263 gemeenten gastvrij voor elektrische auto’s

wo, jun 6, 2012

Wetenschap en Natuur

263 gemeenten krijgen van stichting e-laad het predikaat ‘gastvrij voor elektrische auto’s’. Daaronder 154 gemeenten die zich zelfs erg gastvrij mogen noemen. Een kaart van Nederland* laat zien welke gemeenten publieke oplaadpunten hebben op strategische plekken en welke daarnaast ook publieke oplaadpunten lieten plaatsen op verzoek van mensen die elektrisch rijden.

Stichting e-laad plaatst en onderhoudt ze** maar is daarvoor wel afhankelijk van de medewerking van gemeenten. De stichting noemt de gemeenten met publieke oplaadpunten gastvrij voor elektrische auto’s.

Er is zelfs een groot deel dat laadpunten heeft laten plaatsen op verzoek van mensen die elektrisch gaan rijden. Met een publiek laadpunt in de buurt van hun huis, kunnen ze hun auto ’thuis’ zonder gedoe opladen. Deze gemeenten noemt e-laad ‘erg gastvrij’ voor elektrische auto’s.

Stichting e-laad is erg blij met de houding van deze gemeenten. Directeur Onoph Caron: “Door mee te werken aan de plaatsing van publieke laadpunten maken gemeenten het hun inwoners en bezoekers mogelijk om over te stappen naar schone, stille en dus elektrische auto’s. En ze dragen bij aan een landelijk dekkend netwerk van oplaadpunten. Zij mogen zich met recht gastvrij voor elektrische automobilisten noemen en verdienen een pluim. Wij hopen dat ze andere gemeenten zullen inspireren!”

* stand van zaken per 8 mei 2012 op basis van bij e-laad beschikbare informatie
** met uitzondering van Amsterdam

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?