RSS

Paradise or Oblivion – Resource-based Economy [video]

De documentaire Paradise or Oblivion, van The Venus Projectbehandelt de oorzaken van de systematische waarde wanorde en de schadelijke symptomen die ons huidige systeem veroorzaakt. De film pleit voor een nieuw sociaal economisch systeem dat wordt bijgewerkt met de meest recente inzichten gebaseerd op het levenswerk van sociaal ingenieur, futurist, en uitvinder Jacque Fresko; een op grondstoffen gebaseerde economie.

De film beschrijft de noodzaak om de verouderde en inefficiënte methoden en ideeën van de politiek, de wetgeving en bedrijfsleven over menselijke aangelegenheden te ontgroeien, en de methodes van de wetenschap te omarmen om middels de huidige geavanceerde technische mogelijkheden in de behoeften van alle mensen op aarde te kunnen voorzien.

Paradise or Oblivion introduceert een waardesysteem wat is vereist voor een holistische benadering van menselijke beschaving op onze planeet. Dit alternatief overtreft in alle opzichten onze huidige monetair, gecontroleerde, en op schaarste georiënteerde economie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?