RSS

Nederland helpt Brazilianen op de fiets

Nederland gaat de Braziliaanse miljoenenstad Rio de Janeiro helpen om meer mensen op de fiets en in het openbaar vervoer te krijgen. Dat heeft staatssecretaris Joop Atsma van Infrastructuur en Milieu woensdag laten weten.

Het Nederlandse ‘fietsnetwerk’ Dutch Cycling Embassy maakt, gesteund door het ministerie, samen met Rio plannen voor meer fietspaden in de stad. In 2015 moet er zo’n 300 tot 400 kilometer fietspad liggen. Ook maken de partijen een plan om meer mensen in het openbaar vervoer te krijgen. Rio de Janeiro wil ook fiets- en treingebruik combineren.

Luchtvervuiling
De maatregelen moeten de verkeersdrukte en de luchtvervuiling in de Braziliaanse metropool verminderen. Volgens de staatssecretaris is Nederland als ,,fietsland nummer 1″ het aangewezen land de Brazilianen te helpen. De Dutch Cycling Embassy is een samenwerkingsverband van Nederlandse kennisinstellingen, overheden en adviesbedrijven en producenten die expertise hebben op fietsgebied.

Rio aan de Maas
Atsma maakte de samenwerking bekend tijdens de duurzaamheidsconferentie Rio aan de Maas in Rotterdam. Rio de Janeiro is later deze maand gaststad van de VN-conferentie Rio 20+ over duurzaamheid. De Dutch Cycling Embassy wil na Rio nog meer wereldsteden en landen op de fiets proberen te krijgen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?