RSS

Nog maar een paar uur om de Amazone te redden!

Dit is de laatste kans om de Amazone te beschermen. Het Braziliaanse Congres heeft een paar weken geleden een rampzalige boswet aangenomen, die boeren en houthakkers de vrijheid geeft om grote delen van de Amazone te kappen. Alleen president Dilma kan dit nog tegenhouden.

Gelukkig hebben we de timing mee — Dilma is straks gastvrouw van de grootste internationale top over het milieu. Volgens ingewijden kan ze het zich niet veroorloven de top te openen als de leider die toestemming gaf voor de vernietiging van een regenwoud. Ze kan rekenen op toenemende binnenlandse druk – 79% van de Brazilianen is tegen de nieuwe wet.

Als we ons nu bij ze aansluiten kunnen we haar het internationale vuur aan de schenen leggen en haar onder druk zetten de wet om te hakken, en niet het regenwoud.

Dilma kan haar besluit elk moment nemen. Laten we haar zover krijgen de wet nu te vetoën. Help mee en teken de petitie voor een einde aan het ‘kettingzaag-slagveld’. Als je al getekend hebt, stuur de petitie dan door.

Klik hier om de petitie te ondertekeken!

De Amazone is essentieel voor het leven op aarde — 20% van onze zuurstof komt er vandaan, en het bos speelt een belangrijke rol in de vermindering van klimaatverandering. In de afgelopen 10 jaar heeft Brazilië de ontbossingssnelheid sterk doen verminderen, met een afname van 78% tussen 2004 en 2011. De reden? Een wereldwijd geprezen boswet, sterke handhaving en een satellietvolgsysteem.

Maar deze gevaarlijke nieuwe wet zou een gebied ter grootte van Frankrijk en Groot-Brittannië voor kaalkap openstellen en verleent houthakkers amnestie voor al hun misdaden rondom ontbossing uit het verleden. Dit zou niet alleen een totale vernietiging van het bos aanmoedigen, ook zou het een slecht precedent scheppen voor andere landen. Daarom is het zo essentieel dat wij het beschermen.

Brazilië is een land dat zich snel ontwikkelt, en voert een strijd om tientallen miljoenen mensen uit de armoede te tillen. Ondanks het bewijs dat groei geen ontbossing nodig heeft, voelt Dilma de druk van de machtige landbouwlobby (die haar in het zadel hielp), om bos te kappen voor winst. En het is een lelijke strijd. Maar voormalige ministers van Milieu en mensen uit heel Brazilië hebben een heldere boodschap naar president Dilma gestuurd: ze willen de Amazone redden. Nu is het aan ons allemaal om ze te steunen en president Dilma dringend te verzoeken sterk te blijven.

Het lot van het regenwoud van Brazilië hangt aan een zijden draadje. Maar nu president Dilma zo vatbaar is voor publieke druk, kunnen we de internationale macht van het volk inzetten voor een overwinning voor de planeet! Teken de dringende petitie en zeg het voort — de petitie zal door voormalige ministers van Milieu direct aan Dilma worden overhandigd:

Klik hier om de petitie te ondertekeken!

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?