RSS

Noordwijk duurzaamste kustbestemming

Badplaats Noordwijk is de nummer 1 van de meest duurzame kustvakantiebestemming van Nederland en de nummer 4 van Europa. Noordwijk scoort vooral hoog met de excellente zwemwaterkwaliteit. Ook de aanwezigheid van het vele natuurschoon is belangrijk voor de lijst.

De nummer 1 van Europa is vakantiebestemming De Azoren. De plaats Ierapetra (Kreta) werd 2e en de eilanden Gozo en Comino (Malta) 3e. Dit blijkt uit de ‘QualityCoast Top 100’. QualityCoast is een programma van de Europese vereniging Kust & Zee (EUCC) en wordt ondersteund door de Europese Unie.

De ‘QualityCoast Top 100’ is het resultaat van een uitgebreide assessment van bijna 1000 kustbestemmingen. Hierbij zijn 120 indicatoren gebruikt. Eén daarvan is het aantal Blauwe Vlag-stranden; een ander het aantal Green Key horeca-ondernemingen in de bestemming. QualityCoast is het enige Europese ‘keurmerk’ voor een toeristische bestemming als geheel (meestal een kustgemeente of een eiland).

Wethouder Leendert de Lange: “De vierde plaats op een top-100 van Europese droomplekken die is samengesteld uit duizend toeristische kustbestemmingen. Dat is nogal wat. Wat mij betreft is het in ieder geval een buitengewone erkenning van de vele Noordwijkse kwaliteiten en van het authentieke karakter ervan. En daar zijn we in Noordwijk enorm trots op.

De Top 10 van Duurzame Kustbestemmingen
1. Azoren (Portugal)
2. Ierapetra -Kreta- (Griekenland)
3. Gozo & Comino (Malta)
4. Noordwijk (Nederland)
5. San Rossore (Italië)
6. Fuerteventura (Spanje)
7. Samothraki (Griekenland)
8. Westvoorne (Nederland)
9. Koksijde (België)
10. Lagos (Portugal)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?