RSS

Zomerse dagen op komst!

Het sombere en koude lenteweer van de afgelopen weken hebben we definitief achter ons gelaten. Middagtemperaturen rond 10 graden staan niet meer  op het programma. Deze week kunnen we zelfs spreken van zomers weer.

Het eerste deel van de week gaat dit nog gepaard met onweersbuien, later in de week wordt het geheel droog. We maken de komende dagen bovendien kans op de eerste officiële zomerse dag van het jaar. Hiervoor moet het 25 graden worden in De Bilt.

Zomerse temperaturen?
Vandaag stroomde vanuit het oosten steeds wat warmere lucht het land binnen. Hierdoor gingen de temperaturen flink omhoog. In De Bilt bleef de temperatuur vandaag net onder de 25 graden steken, maar de komende dagen wordt het mogelijk wel zomers warm. Wanneer er niet te veel bewolking ontstaat kan het zelfs 27 graden worden. Ook is het belangrijk dat de wind niet uit het noorden waait, want dan wordt er koude lucht vanaf zee aangevoerd. Waait de wind uit het (noord)oosten en schijnt de zon de hele dag volop dan is de eerste officiële zomerse dag een feit.

Ook ’s avonds blijft het deze week in het binnenland lang aangenaam warm en de nachten verlopen ook zwoel met minima rond 15 graden.

Kustgebieden
De kustgebieden beleven t/m woensdag waarschijnlijk nog geen een warme dag (maxima ≥ 20 graden). Doordat de wind daar vanaf zee waait blijven de temperaturen op het strand flink achter. Donderdag draait de wind overal naar het oosten, waardoor de temperatuur op de stranden de 20 graden weet te passeren.

De lucht is deze dagen niet alleen warm, maar ook vochtig. Dit betekent dat er de komende dagen nog wel regelmatig onweersbuien ontstaan in het zuidoosten van het land. Vanaf donderdag blijft het op de meeste plaatsen droog en krijgt de zon weer volop de ruimte. (Bron: WeerOnline)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reacties

 1. Hadewijch Verhenne:

  Nu nog toelaten dat vrouwen evenveel mogen laten zien als mannen, ZONDER als seksobject bekeken te worden;
  Staren wij vrowuen naar mannentepels?
  Fluiten wij naar mannen in monokini?
  Overal zal je nu op terrasjes, op bouwsteigers, in de voortuin, in zwembad, op straat, in de auto, . . . mannen in monokini zien, zonder dat ze opgepakt worden door de politie, of als seksobject gefotografeerd en op internet geplaatst worden.
  Als je gelijkwaardigheid van man en vrouw serieus neemt, dan is de onontkoombare logica, dat een vrouw dezelfde rechten heeft!
  Onze borsten dienen als melkbron voor baby’s niet als verkoopstruc en seksobject!
  Geef vrouwen het recht op ontsluiering!
  Ja, de bikini is niets anders dan een borst-sluier, en dan nog maar een halve. Als mannen geen probleem hebben om een halve borst te zien in een bikini-sluier, dan is het heel hypocriet om vrouwen te verbieden de andere helft ook van de zon te laten genieten. Ik heb nog geen enkele gespierde man met een bikini gezien, en die hebben ook een heel sexy borsten!
  Dus: vrouwen aller landen: ontsluier u!
  Gelijke rechten zijn gelijke rechten!

 2. Bas:

  Is het te plat om als man te zeggen dat ik het hier volledig mee eens ben?

 3. Nick:

  Plat, vulgair… ik ben het er mee eens!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?