RSS

Mona kiest voor duurzame cacao

Toetjesfabrikant Mona koopt vanaf vandaag duurzame cacao in voor toetjes waar chocola in zit verwerkt. In totaal krijgen dertien toetjes van Mona het keurmerk ‘UTZ Certified’. Dat betekent dat cacaoboeren en hun families werken volgens goede landbouwmethoden, met respect voor mens en milieu, en hun bedrijven op een winstgevende manier beheren.

Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina: “Wij richten ons op duurzaamheid van onze grondstoffen, van onze verpakkingen, verantwoorde voeding en energiegebruik. Wij streven ernaar voor al onze producten met chocola, duurzame cacao in te kopen. Sinds 2010 maakt Chocomel al gebruik van UTZ Certified cacao. Nu zijn we blij dat ook Mona overstapt.”

Om aan te geven dat er voor Mona toetjes met chocola (mousse, pudding en vla) in Nederland voldoende gecertificeerde cacao is ingekocht, staat op de verpakking vanaf vandaag het keurmerk ‘UTZ Certified’. Met deze stap geeft FrieslandCampina in Nederland verder invulling aan haar duurzaamheidsbeleid.

UTZ Certified is een wereldwijd programma en keurmerk voor duurzame landbouw. Het programma helpt boeren, arbeiders en hun families om hun ambities te bereiken en draagt bij aan het behoud van natuurlijke grondstoffen, nu en in de toekomst. De cacaoboeren krijgen onder meer training over bemesting, beplanting en snoeitechnieken en worden ondersteund in hun bedrijfsvoering. Hierdoor stijgt de kwaliteit van hun product en kunnen de boeren meer produceren tegen lagere kosten.

Han de Groot, algemeen directeur van UTZ Certified: “Nu ook Mona duurzame cacao inkoopt, kunnen we de levensstandaard van nog meer boeren verbeteren. Mensen die een Mona toetje eten, kunnen er op vertrouwen dat de cacaobonen op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier verbouwd en geoogst zijn.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?