RSS

Zwarte zonnecellen absorberen 99,7% zonlicht

Onderzoekers van het bedrijf Natcore Technoly hebben de ‘zwartste zonnecel’ tot nu toe ontwikkeld. Dit is een enorme doorbraak op het gebied van zonne-energie technologie.

Twee maanden geleden kwam het Onderzoeksinstituut Amolf in Amsterdam ook al met doorbraak, waardoor het rendement van zonnecellen al opgeschroefd kon worden tot 70%.

Echter met een gemiddelde reflectie van 0,3%, absorberen deze zwarte silicium cellen meer licht dan alle andere zonnepanelen, wat betekent dat een groter deel van de energie van de zon daadwerkelijk omgezet wordt in energie,

Deze doorbraak maakt de industrie standaarden zoals anti-reflectieve coating nu achterhaald. Deze coating presteerde toch al slecht, vooral in de ochtend- en namiddaguren wanneer de zon onder een hoek staat. De zwarte zonnecel presteert ook beter dan standaard zonnecellen op bewolkte dagen.

“Een van de redenen waarom dit uitmaakt,” zegt Chuck Provini, CEO van het bedrijf, “is dat er niet veel verschil zit in de hoeveelheid elektriciteit die je krijgt op een zonnige dag in vergelijking met een bewolkte dag. Diffuus licht maakt niet zoveel uit.” Een ander groot voordeel is dat bij het fabriceren van deze zonnepanelen geen gevaarlijke chemische stoffen nodig zijn, aldus Provini.

Door het hoge energierendement, de korte productietijd van 4 tot 6 weken, in combinatie met de lagere kosten, kunnen zwarte zonnecellen snel de wereldwijde voorkeur krijgen op het gebied van zonne-energie technologie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?