RSS

Leer dankbaar zijn via je dagboek

Hoe vaak hoor je niet de verzuchting: waarom is alle nieuws negatief? Maar tegelijk praten mensen zelf heel vaak over hun problemen, en vergeten ze waarvoor ze dankbaar zijn. Een dagboek kan daarbij helpen.

Het zogenaamde dankbaarheidsdagboek ‘verplicht’ je dagelijks vijf dingen neer te schrijven waarvoor je dankbaar bent. Een lekkere kop koffie, een traktatie van een jarige collega, een goede gezondheid of het niét hebben van een ongeval.

Een Britse journaliste van de krant Daily Mail probeerde het. “Het begint slecht. Als ik het dagboek opensla, staat er ‘For Oprah, with love. THANK YOU’. Voor een nuchtere, cynische Brit als ik is dat té veel grandeur. Maar ik besluit om het idee een kans te geven, en ik begin met op te schrijven waarvoor ik dankbaar ben. Dat is verrassend gemakkelijk: je lievelingsnummer op de radio horen, een lekkere maaltijd gepresenteerd krijgen…

“Ik ben verslaafd”
Na twee weken ben ik helemaal verslaafd aan dit dagboek. Hoe slecht mijn dag ook was, ik heb nog altijd een huis met verwarming. Het plaatst dingen in perspectief, en het herinnert me eraan dat ik het zo slecht niet heb. Dag na dag word ik positiever. Als er één goed voornemen is dat ik wil houden, dan is het wel in dit dagboek schrijven.”

Het dankbaarheidsdagboek is in de boekwinkel te koop, maar niets houdt je tegen om in je eigen dagboek of in een doodgewoon schriftje te schrijven.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?