RSS

Topbestemmingen voor chocoholics wereldwijd

Aan chocola kleven allerlei positieve eigenschappen. Lust weg? Neem een stuk chocola en je bent je hormonen niet meer de baas. Stress? Een bonbon stimuleert de hersenen en geeft je direct een gelukzalig gevoel. Niet zo verwonderlijk dus dat er wereldwijd zo’n 3 miljoen ton aan chocola wordt gegeten! We zetten de beste bestemmingen voor een (chocolade)snoepreisje voor je op een rij.

Keulen, Duitsland
Keulen is the place to be voor echte chocoladeliefhebbers. In Keulen is de Stollwerck Chocolate Company gevestigd: vroeger de grootste leverancier van chocola aan de Verenigde Staten en tegenwoordig een heus museum. Grootste spektakel van het Imhoff Stollwerck Museum is de drie meter hoge chocoladefontein.

Tain L’Hermitage, Frankrijk
In dit onbekende plaatsje, vlakbij Lyon, bevindt zich de Valrhona Ecole du Grand Chocolat. Hier krijgen professionele koks, chocolatiers en cateraars les van de grootmeesters zelf om hun skills in het bereiden van chocola te verbeteren. Ook amateurs kunnen hier terecht: voor hen organiseert de prestigieuze chocoladeschool een 3-daagse cursus chocoladedesserts maken.

Eurochocolate Festival en Casa Del Cioccolato, Perugia, Italië
In Perugia vindt jaarlijks een chocoladefestival plaats, dit jaar in oktober. Bezoekers gaan er los op de chocoladepasta, chocoladesalami en andere chocoladecreaties van verschillende professionele koks. Daarnaast zijn er enorme chocoladesculpturen te bewonderen, waar de liefhebbers hun tanden in mogen zetten. Behalve het festival, kun je in Perugia het Perugina Casa Del Cioccolato bezoeken en overnachten in het Etruscan Chocohotel.

Chocolade tours, Brussel, België
In Brussel is er geen ontkomen aan, de stad ademt chocola! In België alleen al, wordt jaarlijks zo’n 172.000 ton chocolade geproduceerd en zijn er meer dan 2000 chocolatiers te vinden. Maak een speciale trip door Brussel langs bekende chocoladeboutiques, en leer zelf pralines maken onder de bezielende leiding van de echte chocoladekunstenaars. www.visitbelgium.com.

Chocoladetrein, Zwitzerland
Chocola, kaas en prachtige vergezichten: Zwitserland in een notendop.Bezoek het idyllische stadje Broc voor de Cailler-Nestle chocoladefabriek en proef pure chocola gemaakt volgens een oud Zwitsers recept, terwijl je geniet van het mooie uitzicht over het Gruyeres meer en de Zwitserse Alpen.

Harrods Chocolate Bar, Londen
Zet bij een trip naar Londen een bezoek aan warenhuis Harrods boven aan je to do lijstje . Hier vind je de zogenaamde Chocolate Bar: een walhalla voor grootverbruikers van het bruine snoepgoed, waar je chocoladewafels, -crêpes, -muffins, -ijs en -brownies kunt krijgen, vergezeld met warme, koude en alcoholische dranken met chocola erin.

Cacoa route, Ecuador
Al meer dan 400 jaar lang is de cacaoboon een belangrijke vrucht in Ecuador. Tijdens een 9-daagse trip, die geheel in het teken staat van chocola en cultuur, volg je het pad van de bekende chocolatier Jose Romón Castillo door Ecuador, die destijds op zoek was naar de beste cacao ter wereld. Bezoek daarnaast ook cacaostad Vinces, met plantages en een chocoladeboerderij, waar je kunt zien hoe chocola gemaakt wordt. (Bron:  Columbus/Jane Roos)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?