RSS

Bob Dylan ontvangt Medal of Freedom

Bob Dylan wordt geëerd met de Presidential Medal of Freedom. De medaille is de hoogste onderscheiding die aan burgers wordt gegeven door de Amerikaanse regering

De 70-jarige Dylan, die eigenlijk Robert Allen Zimmerman heet, begon zijn muzikale carrière medio jaren vijftig, toen hij nog op de middelbare school zat. De legendarische zanger werd bekend door hits als Like a Rolling Stone, Hurricane en Desire. De single Like a Rolling Stone stond eerder op de eerste plaats van de lijst van muziek, film, televisieprogramma’s en boeken die de wereld hebben veranderd.

Ook oud-minister van Buitenlandse Zaken Madeleine Albright en astronaut John Glenn worden onderscheiden. President Barack Obama reikt de medailles binnenkort uit in het Witte Huis. ‘Zij hebben ons uitgedaagd, ons geïnspireerd en van de wereld een betere plek gemaakt’, zegt de president in een verklaring over de laureaten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?