RSS

De Amazone heeft vrienden nodig!

Greenpeace lanceert vandaag de campagne ‘The Amazon is my friend’. Doel van de campagne is een ‘zero deforestation-wet’ in Brazilië. Vorige maand startte Greenpeace in samenwerking met Braziliaanse organisaties het burgerinitiatief Zero Deforestation voor zo’n wet. Deze wet moet de Amazone voorgoed beschermen.

Voor het burgerinitiatief zijn 1,4 miljoen handtekeningen van Brazilianen nodig. Met een online tool, de Brazilian Friend Finder, zorgt Greenpeace dat ook niet-Brazilianen een steentje kunnen bijdragen aan het redden van de Amazone.

Boswet
De Amazone, het grootste tropische regenwoud ter wereld, is sinds Dilma Rousseff president is van Brazilië steeds meer in gevaar. De bestaande boswet wordt uitgekleed, uitbreiding van beschermde gebieden is van de baan en inheemse volken krijgen hun landrechten niet erkend. Over de nieuwe boswet is nog geen overeenstemming bereikt in de Braziliaanse politiek, maar de wetsvoorstellen die er nu liggen zijn zo slecht dat de Amazone nauwelijks nog beschermd wordt. Terwijl een overgrote meerderheid van de Braziliaanse bevolking de Amazone wil behouden.

Voorgoed beschermen
Het is tijd dat de Amazone voorgoed beschermd wordt. Want alleen als we de Amazone met rust laten, slaan we drie vliegen in één klap: minder CO2-uitstoot, behoud van biodiversiteit en behoud van de basis van leven voor inheemse volken. Als 1,4 miljoen Brazilianen hun handtekening zetten, moet het parlement het initiatief in behandeling nemen.

Social media
Met de Brazilian Friend Finder is het mogelijk voor niet-Brazilianen om via facebook en twitter in contact te komen met Brazilianen en ze te vragen om een handtekening te zetten voor het burgerinitiatief en zo de ontbossing van de Amazone te stoppen. De Brazilian Friend Finder kent een Nederlandse, Engelse, Spaans en Portugese versie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?