RSS

Granaatappel uitgeroepen tot superfruit

wo, apr 18, 2012

Gezondheid en Voeding

Een studiegroep van de Queen Margaret University in Edinburgh heeft een nieuwe manier gevonden om stress aan te pakken. De oplossing? Een halve liter granaatappelsap per dag!

De studiegroep onderzocht 60 vrijwillige proefpersonen, verspreid over verschillende werkomgevingen. Hun stressgehalte en granaatappelsap-verbruik werden gedurende twee weken onder de loep genomen.

Stress
Uit het onderzoek bleek dat er na het drinken van een halve liter granaatappelsap een significante reductie was van het aantal stresshormonen. Volgens onderzoeksleider Dr. Emad Al-Dujaili kan het “op basis van deze gegevens interessant zijn voor gestreste mensen om het sapje te drinken. Het kan hen helpen om chronische stress tegen te gaan en een goede gezondheid te behouden.”

Nieren

Bij een ander recent onderzoek is ook gebleken dat sap van granaatappel kan helpen nierziekten te bestrijden. De patiënten die deelnamen aan het onderzoek dronken ofwel granaatappelsap of een placebodrankje voor ze een dialyse ondergingen. Degenen die het sap dronken, waren beter af omdat de antioxidanten helpen schadelijke bestanddelen te neutraliseren in het lichaam. Het helpt complicaties te voorkomen bij nierpatiënten die dialyses ondergaan.

Superfruit
Wetenschappers roepen daarom granaatappel uit tot het nieuwe superfruit omdat het boordevol antioxidanten zit. Eerder bleek al dat granaatappels de bloeddruk en cholesterol verlagen, vruchtbaarheid verhogen en de huid helpen te beschermen tegen de zon. Een andere Amerikaanse studie beweert tevens dat het drinken van granaatappelsap prostaat aandoeningen kan voorkomen.

Lichaam
Ten slotte zou het sap ook gezond zijn voor het hart, goed voor het seksleven én helpt het in de strijd tegen vetrolletjes. Wetenschappers zijn er namelijk van overtuigd dat het sap hardnekkig vet rond de buik kan afbreken. Het kan dus zeker geen kwaad om morgen een flesje granaatappelsap mee te nemen naar het werk!

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?