RSS

’s Werelds grootste windmolenpark

wo, apr 11, 2012

Wetenschap en Natuur

Het Walney windmolenpark in de Ierse Zee – bekend om de hoge tijdingen, hoge golven en het harde waaien – is onlangs officieel geopend. Het park, dat 15 kilometer uit de kust van Walney Island ligt, heeft 102 turbines en een capaciteit van 367 megawatt wat genoeg moet zijn voor 320.000 huishoudens.

Het avontuur achter het Walney windmolenpark betreft ook het Deense Dong Energie, dat de leidende energiegroep is in Noord Europa. Daarnaast doen ook andere bedrijven mee.

Het aandeel is DONG Energie (50,1%), SSE (25.1%) en OPW ( 24.8%). Volgens de rapporten heeft DONG Energie ongeveer 30% van de offshore windmolenmarkt in Europa in handen.

Ed Davey, Secretary of State for Energy and Climate Change van Engeland,  laat enthousiaste geluiden horen over het offshore windmolenpark. Engeland, met meer dan 1500 megawatt aan capaciteit in offshore windenergie, wil deze capaciteit opvoeren tot 18000 megawatt in 2020.

Volgend op deze feestelijke opening van Walney, is de London Array het volgende grote wapenfeit dat gepland staat, ter hoogte van de kust van Kent. Dit windmolenpark zal aan het einde van het jaar gerealiseerd zijn. Volgens ingewijden zal dit project het Walney park flink voorbijstreven wat betreft het grootste windmolenpark ter wereld, aangezien het straks 750.000 huishoudens van energie zal gaan voorzien.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?