RSS

Nederlanders in toppositie van gelukkigste mensen in de wereld

di, apr 10, 2012

Politiek en Samenleving

Nederland staat op de vierde plek op een lijst van landen waar de mensen het gelukkigst zijn. Het onderzoek van drie economen is vorige week gepubliceerd tijdens een VN-bijeenkomst over geluk.

De lijst van gelukkigste landen is in het World Happiness Report (pdf) opgesteld door de economen John Helliwell, Richard Layard en Jeffrey Sachs. Zij bekeken een reeks onderzoeken en enquetes van de afgelopen jaren. De onderzoekers keken naar graadmeters als inkomen, vrijheid, vertrouwen in de overheid en levensverwachting.

Het gelukkigste land is Denemarken, gevolgd door twee andere Scandinavische landen: Finland en Noorwegen. Daarna volgen Nederland, Canada, Zwitserland, Zweden, Nieuw Zeeland, Oostenrijk en Ierland. De inwoners van Togo zijn volgens de onderzoekers het minst gelukkig.

De VN-bijeenkomst over geluk werd voorgezeten door Bhutan, een land dat de levenskwaliteit meet aan de hand van het bruto nationaal geluk. Het bruto nationaal product is volgens Bhutan minder betekenisvol.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?