RSS

Walnoot goed voor hart- en bloedvaten

di, mrt 20, 2012

Gezondheid en Voeding

Uit een nieuwe Amerikaanse studie blijkt dat walnoten niet alleen goed tegen stress en een hoge bloeddruk zijn, maar ook de kans op hart- en vaatziekten verlagen. In walnoten zitten veel meer en betere antioxidanten dan in andere noten.

Het is al langer bekend dat noten een gezond tussendoortje zijn. Noten bestaan voor het grootste deel uit meervoudig onverzadigde vetten. Dit zijn gezonde vetten, die helpen ons cholesterol op peil te houden en ons te beschermen tegen hart- en vaatziekten. Maar elke noot heeft weer een andere samenstelling.

Hoewel ook cashewnoten, hazelnoten en pinda’s vol antioxidanten zitten, ontdekte het onderzoeksteam niet alleen dat walnoten meer antioxidanten bevatten, maar ook meer krachtige antioxidanten. De antioxidanten die in walnoten werden gevonden hadden tussen de 2 en 15 keer zoveel meer kracht dan vitamine E, wat bekend staat om zijn antioxidante eigenschappen.

Onderzoeker Joe Vinson zegt dat er zeker twee keer zoveel antioxidanten in een walnoot zitten dan in welke andere noot dan ook. In een gezond voedingspatroon is de walnoot dus ook op z’n plaats.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?