RSS

Snelle ontspanningstips

ma, mrt 19, 2012

Gezondheid en Voeding

Het is heel eenvoudig om even een moment te vinden om te kalmeren en je lichaam zo weer helemaal op te laden. In slechts vijf minuten zal je geest volledig tot rust komen.

Yoga
Een paar simpele yogaoefeningen gecombineerd met een gecontroleerde ademhaling zullen meteen je lichaam en geest ontspannen. Lig plat op de grond en hef langzaam je handen over je hoofd terwijl je diep inademt. Breng je handen terug naar je zij terwijl je rustig uitademt. Probeer enkel door je neus te ademen en niet door je mond. Herhaal deze oefening 10 keer.

Doe-het-zelf rugmassage
Lig plat op de grond of op een yogamatje. Breng je knie ter hoogte van je borst, houd je kuiten stevig vast. Rol van de ene zij naar de andere, om de knelpunten in je rug lost te maken. Vervolgens rol je van voor naar achter.

Nekoefeningen
Ga in kleermakerszit op de grond zitten. Adem langzaam diep in en uit. Breng je rechterhand over je hoofd naar de linkerkant. Beweeg je hoofd schuin naar rechts en herhaal aan de andere kant. Herhaal deze oefening enkele keren.

Gezichtsmasker
Een gezichtsmasker aanbrengen is een goede manier om te ontspannen omdat het je verplicht niets te doen of te zien. Zet terwijl het masker intrekt een onstpannende cd op. Achteraf zul je niet alleen meer ontspannen maar ook mooier voelen.

Voetreflexologie
Voetreflexologie combineert verschillende elementen, het is kalmerend en het stimuleert je bloedcirculatie. Schaf jezelf een houten rollertje voor de voeten aan, je vindt dit in de meeste apothekers. Deze masseert de drukpunten op je voetzool. Als je geen rollertje hebt kun je ook een tennis- of golfbal gebruiken om ermee van je tenen tot hiel te rollen. Zelfs even blootvoets op het gras lopen kan je snel beter doen voelen.

Ontspannende geuren
Plant in een klein serrekastje een collectie kruiden en lavendel voor wat aromatherapie. Tijm, peterselie, bieslook en rozemarijn kun je in talloze gerechten gebruiken en door slechts een paar minuten deze kruiden bezig te zijn, zul je kalmer worden.

Zitbal
Een zitbal is een goed middel om je lichaam te helpen bij stretch- en relaxatieoefeningen. Lig op je bal, met je gezicht naar beneden en laat je handen de grond raken. Wandel zo naar voor en achter. Lig vervolgens op je rug en laat de bal zachtjes onder je rollen. Je merkt dat je rustig wordt van deze kalmerende beweging die lijkt op die van een schommelstoel.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?