RSS

Gemeenten moeten bijenstallen bouwen

De honingbij wordt met uitsterven bedreigd. Gemeenten en andere overheden moeten zich inspannen om uitsterven te voorkomen, door bijvoorbeeld in stadsparken bijenstallen te bouwen. Ook moet het gemeentelijk groen veel planten bevatten die bijen aantrekkelijk vinden, zodat ze makkelijk aan voedsel kunnen komen.

Jaar van de bij
Natuurorganisaties en bijenhoudersverenigingen hebben 2012 uitgeroepen tot het jaar van de bij. De organisaties willen dat de overheid zich maximaal inspant voor de bijenbescherming. De D66-fractie in Arnhem riep de gemeente maandag op om het voortouw te nemen door in alle parken minstens één bijenstal te plaatsen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

 1. Een bezorgde realist en imker:

  Mooi initiatief maar er zitten hier wél een aantal fikse maren aan hoor;

  Er zijn namelijk veel Imkers met gecultiveerde volken die het niet zo nou nemen met het gebruik van giffen en zuren, en vergeet vooral NIET dat je als consument gewoon pesticiden in de winkel kunt kopen voor oa je tegels van bijvoorbeeld de merken Bayer en Monsanto (wat écht verboden zou moeten worden!) ..Zodra een enkele Bij hiermee besmet raakt van dat soort giffen als bijvoorbeeld Round-up en terug keert naar een korf, kist of natuurlijk nest en de rest van de bijen hierdoor geïnfecteerd raakt en simpelweg doodgaan omdat ze die giffen niet kunnen schoonmaken.

  Ook is het zo dat er veel laboranten en de zelfverklaarde ‘moderne imkers’ (wat bewust clean en onschuldig klinkt) rustig verder gaan met geforceerd volken kruizen doormiddel van oa sperma injecteren bij koninginnen wat natuurlijk gedrag als bijvoorbeeld de keuze van de sterkste darren (manlijke bijen) tegen gaan, dit soort crimineel gedrag zou NU moeten stoppen ipv een beeld creëren naar mensen dat als ze nu maar drachtplanten neer zetten het wel goed komt.

  Vergis u hier vooral NIET in; Nederland staat letterlijk op No.1 in Europa van het bespuiten van gewassen en volkstuinen en huistuintjes.

  En in grote delen van oa China zijn ze al met de hand aan het bevruchten van fruitbomen letterlijk met een potje en een veer (wat zeer veel manuren kost) en dit inmiddels al jaren.

  De lobby van bedrijven als Bayer naar universiteiten met investeringen én levering van laboranten én laboratoria moet per dírect gestopt worden en de staat zou die rol moeten overnemen/vervullen.

 2. Een bezorgde realist en imker:

  Ik zou graag willen zien dat de ‘Inheemse’ Europese Zwarte Bij beschermd wordt, en bij voorkeur bij kundige EKO-imkers terecht komt ipv een winstgevende en alles verwoestende tak sponseren met oa drachtplanten.

 3. Een bezorgde realist en imker:

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Europese_zwarte_bij

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?