RSS

Amsterdam wil verbod op gratis plastic tasjes

do, feb 2, 2012

Wetenschap en Natuur

De Amsterdamse wethouder Maarten van Poelgeest (klimaat) wil samen met de supermarkten de mogelijkheden onderzoeken voor een verbod op gratis plastic tasjes.

De GroenLinks-wethouder komt daarmee tegemoet aan een wens van de Partij voor de Dieren (PvdD), die het liefst aan alle winkels een verbod wil opleggen voor het weggeven van plastic tassen bij een aankoop.

Volgens Van Poelgeest krijgt een gemiddeld huishouden in Amsterdam elk jaar 500 plastic tasjes bij het winkelen. Dat is voor de hele stad 180 miljoen tassen per jaar.

Bij verschillende Albert Heijns worden bijvoorbeeld de gratis plastic tasjes (die dunne, doorzichtige) al vervangen met tassen van gerecycled plastic waar je voor moet betalen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Hilde:

    Voordat de regelgeving wordt ingevoerd kan nog wel even duren. Wij zijn daarom zelf begonnen met een actie: Bag to Basic! We willen winkeliers overhalen zelf te beslissen plastic tasjes te vervangen voor natuurlijke tasjes. Hoe meer mensen deze actie steunen, hoe beter we de winkeliers kunnen overtuigen. Helpen jullie mee? Like ons op http://www.facebook.com/bagtobasic

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?