RSS

Occupy Den Haag mag blijven

Dat besloot de rechter in Den Haag zondagavond in een kort geding dat de betogers hadden aangespannen tegen de gemeente Den Haag, die hen wegens de kou weg wilde hebben.

De actievoerders moeten van de rechter wel tussen 22.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s morgens het kamp verlaten. Twee ‘bewakers’ mogen dan in het tentenkamp verblijven, maar niet slapen.

De gemeente Den Haag had de betogers zondag gezegd dat zij hun tentenkamp moesten opbreken voor 17.00 uur ’s middags. De gemeente baseerde zich op de winterregeling voor zwervers, die in werking treedt zodra er vijf achtereenvolgende nachten vorst op komst is.

Advocaat Marcel Schuckink Kool eiste namens de actievoerders een verbod op ontruiming en voerde aan dat de gemeente oneigenlijke redenen gebruikte. De rechter oordeelde uiteindelijk dat het kamp niet weg hoeft, maar dat de demonstranten er niet in de nachtelijke uren mogen blijven.

De raadsman zei in een reactie blij te zijn met de uitspraak. ‘Mijn cliënten waren bij voorbaat bereid zich aan de nachtelijke beperking te houden.” De actievoerders van Occupy Den Haag bivakkeren al meer dan 3 maanden op het Malieveld om hun onvrede te uiten over het onverantwoordelijke risicovolle gedrag en de ‘graaicultuur’ binnen de financiële sector. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?