RSS

Totale vermogen zonne-energie in India voor 2022 geschat op 33.4 Gigawatt

wo, jan 25, 2012

Wetenschap en Natuur

India heeft verbazingwekkende doelen opgesteld op het gebied van het zonne-energie verbruik voor de komende jaren.  Als gevolg van een escalerende energie crisis heeft India nu de kans om één van de wereldspelers in de zonne-industrie te worden.

Het land zal volgens Bridge to India naar schatting zo’n 33.4 gigawatt aan zonne-energie geïnstalleerd hebben in 2022.  Dit is een positievere schatting dan de 20GW schatting die gedaan is door het National Solar Mission (NSM) van India. De schatting geeft aan dat India flink aan het investeren is om een belangrijke speler op de zonne-energie markt te worden.

Volgens het rapport zal India in 2018 de 14.15 GW grens overstijgen, ook wordt er voorspeld dat zonne-energie één van de aantrekkelijkste alternatieve energie bronnen zal worden van India. Er wordt verwacht dat mensen zonne-energie systemen zullen gaan aanschaffen puur vanwege de prijs in vergelijking met de traditionele energie, de verwachting is namelijk dat zonne-energie tegen die tijd veel goedkoper zal zijn.

Anno 2012 is de zonne-energie al redelijk goedkoop, je betaalt namelijk al meer voor diesel, de verwachting van de rest van dit jaar is dat de prijs van zonne-energie met 40% verder zal gaan dalen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?