RSS

De beste manier om fit te blijven: sporten met een vriend

wo, jan 11, 2012

Gezondheid en Voeding

Vergeet dure abonnementen van fitnesscentra of hippe sportlessen, het enige wat je nodig hebt om in vorm te raken is een sportvriend, iemand die je motiveert. Dit is gratis, altijd entertainend en zorgt ervoor dat je je aan je goede voornemens houdt.

De Britse trainer Elise Lindsay ontwikkelde een work-out voor twee: “Door samen te trainen krijg je goede resultaten, stimuleer je jullie vriendschap, zien jullie er allebei goed uit en ga je je beter voelen.”

De tips van Elise om met zijn tweeën te sporten:

Wees een goede vriend
Wees geen vijand voor je sportmakker. Zwoeg samen, moedig elkaar aan en inspireer elkaar zonder te competitief of jaloers te worden. Als de ene persoon beter getraind is dan de andere, stem dan je routine op elkaar af. De minst sportieve kan minder oefeningen doen of langer de tijd nemen om te bekomen. De fittere persoon kan de andere aanmoedigen, tips delen en een inspiratiebron zijn.

Schema
Plan jullie sessies op voorhand, door je gezinssituatie of werk kun je een ander energieniveau hebben tijdens de dag. Probeer ervoor te zorgen dat jullie beiden een toegeving doen. Als jullie je agenda echt niet op elkaar kunt afstemmen, zul je een andere sportvriend moeten zoeken.

Afspreken
Een vriend rekent op je en heeft moeite gedaan om met je af te spreken, waardoor je dus wel moeite zult doen om jullie afspraken na te komen. Enkel ziekte of familiecrisissen mogen jullie agenda verstoren. Behandel jullie sessies samen als een afspraak bij de dokter. Hoe moe je je ook voelt, haast iedereen voelt zich beter na een zweetsessie. Als een van jullie beiden afzegt, zorg er dan voor dat hij of zij een straf moet doen de volgende sessie, bijvoorbeeld situps doen of pompen.

Doel
Of het nu is om af te vallen of om 5 km in een stuk te kunnen lopen, een gezamenlijk doel is een goede motivator. Vier elke mijlpaal die jullie samen hebben bereikt. Je zult altijd wel ergens pijn hebben, maar jullie kunnen deze frustraties tegen elkaar uiten.

Dagboek bijhouden
Hou jullie evolutie, problemen en verwezenlijkingen bij. Dit zal ook jullie motivatie hoog houden. Op een moeilijke dag kun je terugkijken en jezelf eraan herinneren wat jullie bereikt hebben.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?