RSS

Vijf vakantietrends voor 2012

Volgend jaar reizen we met z’n allen naar onbekende bestemmingen en willen we graag deelnemen aan het leven van de lokale bevolking. Dat blijkt uit onderzoek van Vakantiesalon, de vakantiebeurs van onze zuiderburen. We zetten de verwachte trends van volgend jaar voor je op een rijtje:

  • Het massatoerisme is passé. Veel liever gaan we onbekende plekken ontdekken zoals Antarctica, Congo, Alaska, Servië en Oezbekistan.
  • We gaan back to basics en reizen liefst met de tent. Ons hectische leven doet verlangen naar een vakantie dicht bij de natuur, waarin mentale rust en persoonlijke groei centraal staan.
  • Sociale media hebben een grote impact op ons reisgedrag. We vertrekken niet zonder onze smartphone of iPad en maken gebruik van de apps die onze vakantiebestemming voorziet om onze activiteiten te plannen.
  • Duurzaam reizen doet het al een tijdje goed, maar wordt in 2012 steeds populairder. We willen de natuur zo min mogelijk belasten en deelnemen aan het leven van de lokale bevolking.
  • De cultuur waarin we het meest geïnteresseerd zijn, is de lokale keuken van onze reisbestemmingen. De populariteit van kookprogramma’s maakt dat we bestemmingen uitkiezen omdat je er lekker eten en heerlijke wijn vindt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?