RSS

Een groen cadeau: De beste zonne-energie opladers voor je mobiel

Mobiele telefoons zijn uitermate populair. Deze telefoons werken vanzelfsprekend op batterijen die door elektriciteit worden opgeladen. De technologische en wetenschappelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat creatieve mensen nu in staat zijn handige opladers op zonne-energie voor ons te maken.

Deze opladers zijn uiteraard een uitermate geschikt cadeau voor de feestdagen. We hebben een lijstje gemaakt van de beste opladers:

1. De draagbare Fotovoltaïsche AMP zonne-oplader

Deze oplader is door Voltaic Systems gemaakt en kan gebruikt worden voor verschillende smartphones waaronder iPhones, Blackberry’s, HTC, en Motorola telefoons. De gadget kan ook gebruikt worden om digitale camera’s, draagbare spelcomputers en GPS apparaten op te laden. 1 uur opladen betekent 3 uur bellen met je telefoon. Er zit een universele 3.000 mAh USB batterij in die ook zonder zonlicht werkt. Aan beide kanten van de telefoon zitten zonnepanelen van 2 watt die zorgen dat de zonne-energie opgenomen wordt.

Prijs: 74,99 euro

2. De Scosche solBAT II zonne-oplader


Deze oplader maakt gebruik van een bestaande USB kabel. Het is mogelijk om verschillende apparaten op te laden met deze gadget. Smartphones, iPod’s, MP3 spelers etc. Deze oplader maakt gebruik van een 1500 mAh lithium-Ion batterij. Het apparaat slaat zonne-energie op en verwerkt dit vervolgens via de USB kabel naar het toestel. Je krijgt bovendien een houder die je aan de voorruit van je auto kunt bevestigen. De oplader heeft een output van 5VDC 500mA, is 5 bij 14 bij 20 centimeter groot en weegt maar 160 gram.

Prijs: 12.50 euro

3. Draagbare zonne-oplader voor de mobiele telefoon

Deze draagbare oplader kost rond de 11 euro en kan gebruikt worden om mobiele telefoons zowel als Bluetooth headsets op te laden. Er zit een reis adapter een USB oplaad kabel en 5 verschillende telefoonconnectoren bij het pakket inbegrepen. De oplader heeft ook een ingebouwde zaklamp bestaande uit LED lichtjes. De oplader is draagbaar en zeer licht. Het apparaat heeft afmetingen van 93 mm bij 42 mm bij 12 mm en een batterij met een capaciteit van 1350mAh. De oplader heeft een output van 5.5 Volt en een vermogen van 1000mA.

Prijs: 11 euro

4. iCharge Eco


Deze oplader is klein, licht en makkelijk mee te nemen. Het apparaatje kan gebruikt worden om je iPhone, iPod PS, Nintendo DS en andere kleine elektronische apparaten op te laden. Er zit een zonnepaneel op de oplader die de zonne-energie opslaat. De iCharge heeft een batterij van 1,350 mAh, wat een vermogen geeft van 600 mA, en wordt geleverd met verschillende plugjes die gebruikt kunnen worden om andere apparaten op te laden.

Prijs: nog niet bekend

5. De green-house zonne-oplader

Deze gadget heeft ook de potentie om het alternatief te worden van de gewone telefoon oplader. Het apparaat is perfect voor reizigers en mensen die veel dingen buiten doen. Het is compact en heeft ook nog eens een interne batterij die gebruikt kan worden mocht er geen zonlicht aanwezig zijn.

Prijs: nog niet bekend

6. De Solio Solar telefoon oplader

Deze zonne-oplader is gemaakt door Solio en heeft hybride kwaliteiten. Er is een interne batterij aanwezig in het apparaat dat er voor zorgt dat het kan blijven opladen ook wanneer er geen zonlicht aanwezig is. Deze gadget kan verschillende apparaten opladen waaronder iPhones, iPods, mobiele telefoons, CD spelers, MP3 spelers, PSP’s, Nintendo DS’en, digitale camera’s, etc. Er zitten 3 bladen aan die uitgerust zijn met zonnepanelen. Deze gadget zijn als volgt (B x H x D) 6.5 x 3.3 x 12 cm.

Prijs: 23 – 90 euro

7. Het brunton SolarRoll module


Deze zonne-oplader maakt gebruik van speciale vormloze dunne film zonnecellen. Het gebruik van Fluoropolymer zorgt ervoor dat deze oplader duurzaam en stevig is. De afmetingen van deze oplader zijn 30 x 100 cm en weegt 272 gram. De maximum output van de Flexibele Brunton SolarRoll Zonne Module is 12 volt.

Prijs: 129 tot 299 euro

8. De ASM 17 zonne oplader

Deze zonne-oplader kan gebruikt worden om verschillende soorten mobiele telefoons op te laden waaronder Nokia, Sony Ericsson, Motorola, LG, Samsung etc. Deze oplader heeft een conversie percentage van meer dan 15% De ingebouwde batterij doet er ongeveer 80 minuten over om een mobiele telefoon op te laden. De oplader heeft een batterij van 200 mAh en een output van 5.0 tot 6.0V.

Prijs: nog niet bekend

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Peter:

  L.S.,
  Waar zijn deze produkten te koop?

  Groet,
  Peter

 2. jeehaa:

  Inderdaad heel vreemd. Geen enkele verwijzing naar waar die dingen te koop zijn. Bij nummer 3 (Draagbare zonne-oplader voor de mobiele telefoon) staat niet eens een productnaam. Wat is het nut van deze informatie als je niet verwezen wordt naar verkooppunten?

 3. mh:

  Gebruik je hersens toch, jongens. Er staat toch overal een naam van het apparaat bij. Google die maar eens, slimmerds…. :S

 4. George:

  Ten eerste je kan nergens vinden de oplaadtijd in de zon… Alvast paar dagen . Ten tweede kwalitatief zonne oplader zijn niet in nl. te vinden. Hier komen meestal spullen uit China – zoals de markt vraagt maar 3 voudig duurder .

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?