RSS

Luisteren naar favoriete muziek is goed voor je hart

Luisteren naar favoriete muziek is goed voor je hart

Luisteren naar de muziek waar je van houdt, is goed voor je hart. Uit een Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat je aders wijder worden van je favoriete muziek.

De onderzoekers lieten tientallen studenten hun favoriete muziek selecteren. Naast deze kregen de studenten nog drie andere deuntjes te horen: gestresste, ontspannende en grappige muziek. De onderzoekers vergeleken hierbij de diameter van de aders bij de studenten. Daaruit bleek dat je aders 26 procent uitzetten als je naar je favoriete muziek luistert, hoor je naar jouw mening slechte deuntjes, vernauwen ze met 6 procent. De druk in je aders varieert afhankelijk van de diameter en de elasticiteit van de ader. Hoe smaller ze zijn, hoe groter de druk op het bloed moet zijn om te circuleren en dus hoe hoger je bloeddruk is.

Groot verschil
“We toonden eerder al aan dat positieve emoties als lachen goed zijn voor de gezondheid van je hart. Met dit onderzoek wilden we bestuderen of andere gevoelens, opgewekt door muziek, hetzelfde effect hadden”, vertelt Michael Miller. “We waren vooral onder de indruk van het grote verschil tussen het luisteren naar je favoriete muziek of liedjes die je slecht vindt. Als je naar grappige muziek luistert, worden je aders 19 procent wijder en bij ontspannende deuntjes is dat 11 procent.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?