RSS

7 meest innovatieve windturbines

ma, nov 7, 2011

Wetenschap en Natuur

Ben je op zoek naar een milieuvriendelijke energiebron die ook er ook nog eens goed uit ziet? Dan bieden windturbines een ideale uitkomst. Sommige turbines draaien verticaal, andere horizontaal. Sommige turbines zijn flinterdun en andere zitten volledig ingebouwd in wolkenkrabbers. Windturbines zijn een goed alternatief om elektriciteit op te wekken zonder het milieu te belasten.

Het is niet moeilijk om het belang in te schatten van deze windturbines. Ze worden op allerlei manieren gemaakt met verschillende designs. Sommige zijn erg innovatief en indrukwekkend.

We hebben een paar van deze innovatieve ontwerpen op een rijtje gezet:

1. Whale power

Deze turbine is benoemd naar haar het bedrijf wat het heeft bedacht. Whale Power. Op de bladen van de turbine zitten randen verwerkt, evenals een bult die te vergelijken is met de bult op de vinnen die bultrugwalvissen hebben. Dit innovatieve blad kan de jaarlijkse productie van elektriciteit op windmolenparken maar liefst met 20% verhogen.

2. De Quiet revolution QR5

Deze windturbine is speciaal ontwikkeld voor de stad. Het weet om te gaan met lage windsnelheden en veranderende windrichtingen. De meeste wind turbines vangen horizontale wind op en draaien rond door de windrichting te volgen. Maar deze ‘Quiet revolution QR5’ windturbine verzamelt wind van alle richtingen. Zowel verticaal als horizontaal.

De eerste QR5 turbine werd gebouwd in 2007 en staat in Dagenham, een buitenwijk van Londen. Aan het eind van 2008 waren er al meer dan 70 QR5 turbines in het Verenigd Koninkrijk.

3. Windspire

Deze turbine lijkt erg veel op de QR5. Hij is namelijk ook verticaal, evenals erg lang met zijn 9 meter hoog en 1 meter breed. De turbine produceert 2000 KW/pu als er windsnelheden zijn van 20 km/pu. De turbine kan een maximum windsnelheid aan van 170 km/pu. De turbine heeft een lange, smalle propellerloze  rotor. Met de hulp van het verticale profiel wekt het meer energie op. Deze windspire turbines zijn al te vinden bij musea, huizen, scholen en bedrijven.

4. Magenn air rotor system (MARS)

Deze turbine, ofwel MARS genoemd is een complete oplossing met verschillende voordelen ten opzichte van de bestaande windturbines. Er zitten minder kosten aan dit systeem verbonden, betere prestaties en meer ecologische voordelen. Deze turbine draait rond in een horizontale as en wekt zo elektrische energie op. Het MARS systeem is nog steeds in ontwikkeling maar lijkt binnenkort klaar te zijn voor commercieel gebruik. Aanbevolen locaties voor dit systeem zijn eilanden, booreilanden en mijnen.

5. Windbelt

De windbelt is een uitstekende oplossing om windenergie om te zetten in elektriciteit. Deze turbine is uitgevonden door Shawn Frayne. Het is een kleine turbine die 400 watt kan produceren bij windsnelheden van 15 kilometer per uur, dat is een licht briesje. Bovendien kost deze turbine maar enkele dollars. Het doel van deze turbine is om iedereen te kunnen te helpen in het (gratis) opwekken van duurzame stroom. Deze oplossing is onder andere ook ontworpen voor ontwikkelingslanden  en staat momenteel al in Guatemala en Haïti.

6. Honeywell windturbine

Een kleine lichtgewicht windturbine zonder tandwielen. De diameter van de turbine is 2 meter en het geheel is ontwikkeld door Wind Tronics. Ze hebben ook een turbine speciaal voor op daken die ideaal is voor huishoudens en kleine bedrijven. Deze windturbine heeft geen tandwielen maar genereert stroom via magneten die in het voorste deel van het turbineblad zitten. ACE hardware zal deze turbine nog in de herfst van dit jaar gaan presenteren.

7. WePOWER

Deze verticale-as turbine is muisstil en werkt perfect in omgevingen met lage windsnelheden. Het unieke profiel van de turbinebladen zorgt er voor dat er zelfs met onregelmatige windsnelheden energie opgewerkt kan worden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Hensen:

    Wat zijn de kosten voor een windbelt en waar is die te verkrijgen?

  2. René:

    wat kost een windbelten waar is hij te koop?

  3. Gui:

    De windbelt levert max 10 watt, geen 400 helaas! Zie wikipedia

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?