RSS

Museumnacht Amsterdam 2011

za, nov 5, 2011

Kunst en Cultuur

Musea in de hoofdstad openen zaterdagavond en -nacht van 19.00 tot 02.00 uur de deuren voor de 12e editie van de Museumnacht Amsterdam. Aan het evenement doen 45 instellingen mee, waaronder het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum, de Hermitage en het Anne Frank Huis. Zij bieden naast hun tentoonstellingen een speciale programmering vol muziek, mode, films en rondleidingen.

De musea organiseren allerlei activiteiten om vooral jongeren te verleiden langs te komen. Zo kunnen bezoekers in tentoonstellingsruimte Mediamatic zelf paddo’s kweken, in De Oude Kerk een ‘Brazilian Wax’ ondergaan of in het Olympisch Stadion een recordpoging gloeilampen schieten bijwonen.

Het Amsterdam Tattoo Museum van tattoo-artiest en kunstenaar Henk Schiffmacher opent tijdens de Museumnacht zijn deuren. De opening is zaterdagavond in het recent heropende Scheepvaartmuseum, waar jonge kunstenaars een audio-visueel optreden geven.

Afgelopen jaren trok het evenement zo’n 26.000 bezoekers.

Meer info:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?