RSS

Nederland in top 3 beste landen om te wonen

Nederland is het op twee na beste land in de wereld om in te wonen, na Noorwegen en Australië. Dat zijn volgens ranglijst naar levenskwaliteit (HDI) van het Ontwikkelingsprogramma van het VN-Ontwikkelingsprogramma (UNDP), de meest ontwikkelde landen ter wereld.

Vorig jaar bestond de top drie uit Noorwegen, Australië en Nieuw-Zeeland, en stond Nederland stond op de zevende plaats. Wat gelijkheid tussen mannen en vrouwen betreft scoort Nederland nog hoger, als het op één na beste ter wereld, schrijft UNDP. Alleen Zweden doet het beter.

De Human Development Index (HDI) meet de ontwikkeling van landen naar factoren als levensverwachting, welvaart en onderwijs. Bij de presentatie woensdag toonden de Verenigde Naties zich positief over de ontwikkeling van de armste landen. De landen in het laagste kwart van de index scoren nu 82 procent beter dan veertig jaar geleden.

UNDP-topvrouw Helen Clark maande de rijke landen wel tot meer duurzaamheid. ‘Duurzaamheid’, zei Clark, ‘gaat in essentie over hoe we verkiezen te leven, met in ons achterhoofd dat alles wat we doen gevolgen heeft, zowel voor de zeven miljard mensen van nu, als voor de miljarden die nog zullen volgen.’

De top 10:

1. Noorwegen
2. Australië
3. Nederland
4. Verenigde Staten
5. Nieuw Zeeland
6. Canada
7. Ierland
8. Liechtenstein
9. Duitsland
10.Zweden

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. fabian:

    Uhh Verenigde Staten op nummer 4 ?

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?