RSS

G20 gaat bankensector aanpakken

De 20 belangrijke industrielanden die komende week bijeenkomen, willen de financiële sector strenge hervormingen opleggen. Dat blijkt volgens het blad Der Spiegel uit het ontwerp van de slotverklaring van de G20-bijeenkomst, die naar het blad zou zijn uitgelekt.

De G20 wil dat banken nog een aanzienlijk groter eigen kapitaal eropna houden dan op dit moment verplicht is. Daarnaast zouden zeer hoge bonussen tot het verleden moeten gaan behoren, onder meer om het aangaan van grote risico’s door managers te beperken.

Ook zou geen enkele bank ’too big to fail’, te groot om failliet te gaan, moeten zijn. Belastingbetalers zouden ten slotte niet hoeven op te draaien voor een faillissement van een bank.

Volgens der Spiegel wil de G20 het toezicht op de financiële sector verscherpen en voor een aantal zaken nieuwe internationale regels opstellen. Verder zou ook de handel in ingewikkelde financiële producten, zoals derivaten, aan banden worden gelegd.

Daarnaast willen de regeringsleiders ook de handel in grondstoffen transparanter maken om speculatie op onder meer voedselprijzen tegen te gaan. (ANP)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Hadewijch:

    EINDELIJK! EINDELIJK! EINDELIJK!
    Ik hoop dat dit geen los gerucht is, maar echt een officieel bericht en dat het waarheid wordt!
    Dit is supergroot mega goed nieuws!
    Als het waar is . . .

    Groetjes, Hadewijch

  2. Douwe Beerda:

    Eerst zien dan geloven, dit roepen ze al vanaf 2007 namelijk maar het is er nog nooit van gekomen. Daarbij zit de financiele sector zo diep in de politiek in de VS en Europa dat ik mijn twijfels heb. Op http://www.visionair.nl/politiek-en-maatschappij/nederland/hoe-eerlijk-is-ons-huidige-economische-systeem-eigenlijk/ een artikel die er wat dieper op in gaat.

    Ik denk dat het misschien beter is om het hele systeem maar om te gaan gooien. 🙂

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?