RSS

Positieve houding goed voor je gezondheid

wo, okt 26, 2011

Gezondheid en Voeding

Mensen die van nature vrolijk, tevreden en enthousiast zijn, lopen minder risico om een hartkwaal te krijgen dan mensen die eerder negatief door het leven gaan. Dat blijkt uit een studie dat gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift European Heart Journal.

Tijdens de studie werden 1.739 gezonde volwassenen, onder wie 877 vrouwen, gevolgd gedurende 10 jaar. Diegenen die van nature geen positieve ingesteldheid hadden, bleken 22 procent meer kans te hebben om een hartkwaal te krijgen. De resultaten suggereren dat hartziektes gedeeltelijk voorkomen kunnen worden door positieve gevoelens bij mensen te versterken, aldus Dr. Karina Davidson (Columbia University Medical Center), die aan het hoofd van het onderzoek stond.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?