RSS

Occupy-beweging blijft ook in Nederland uitbreiden

Occupy Amsterdam op het Beursplein gaat ondanks het gure weer gewoon door. Tegen de tijd dat de beurs openging, stonden alweer tientallen actievoerders buiten, regen en wind te trotseren.

Veel daarvan hadden de nacht doorgebracht in een van de circa 60 tenten op het plein. Volgens een deelneemster aan Occupy Amsterdam verliep de nacht zonder echte problemen. Er waaide alleen een tent bijna weg, maar verder was het weer een rustig nachtje voor de demonstranten.

Nijmegen

De beweging heeft nu ook aanhangers gemobiliseerd in Nijmegen. Ook in deze stad sloeg een kleine groep betogers vannacht hun tenten op om hun ongenoegen met de huidige wereld te uiten. De groep zette gisteravond een tentenkampje neer in het historische park.

De Occupygroep in Nijmegen is volgens een actievoerder ‘een gemêleerd gezelschap. Iedereen heeft andere zaken die in de wereld zouden moeten veranderen.’ De Occupy’ers willen hun actie in elk geval deze week volhouden en verwachten dat zich in de loop van de dag meer sympathisanten zullen aansluiten -ondanks de regen.

Groningen
In de provincie Groningen gaan demonstranten zaterdag de straat op om te protesteren tegen wat zij noemen ‘de uitwassen van het kapitaal en de graaicultuur’. Dat meldde de Occupygroep Groningen vandaag.

Er staan bijeenkomsten gepland in de stad Groningen op de Grote Markt en in Winschoten bij de ING-bank. De bedoeling is dat mensen uit de regio die niet naar de Randstad kunnen, ook hun stem kunnen laten horen.

Meer info:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. solane:

    Occupy heeft weer positieve energie nodig, het mag niet langzaam als een nachtkaarsje uitgaan!

    Kom daarom vrijdag 21 oktober as. vanaf 12.00 uur samen met ons op het Beursplein in Amsterdam mediteren voor gelijkwaardigheid en nieuwe positieve energie.

    Samen kunnen wij hiermee op een vredige en postitieve manier Occupy steunen en vernieuwende energie zenden naar de beurs.

    Het is al bewezen; door medidatie en het verzenden van positieve energie kan je daadwerkelijk de wereld veranderen!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?