RSS

’s Werelds grootste zonnepark is nu te vinden in Duitsland

di, okt 18, 2011

Wetenschap en Natuur

Dit zonne-energie park in de buurt van Senftenberg in Duitsland heeft vele zonneparken ingehaald als het aankomt op de omvang. Door de toevoeging van een nieuw gedeelte is het park nu een van de grootste zonne parken van de wereld. De aanbouw was binnen 3 maanden klaar wat een flinke prestatie op zich is. Deze nieuwe aanbouw wordt door vele geprezen voor de mogelijkheden die zij biedt. Dit revolutionaire zonnepark is oorspronkelijk in 2006 geopend en zal zonder twijfel een voorbeeld zijn voor andere zonne-energie projecten.

Dit hi-tech zonne park in het oosten van Duitsland is altijd al een fenomeen geweest. Voor de upgrade is een oude ongebruikte mijn gebruikt. Er zijn veel voorbeelden van stukken onvruchtbaar land die verlaten zijn. Het idee om de mijn om te bouwen en hier zonne-generatoren te plaatsen is op zichzelf al erg innovatief en bovendien nuttig gebruik van de ruimte.

Ook is het erg interessant om te melden dat deze constructie in record-tijd is opgezet. Unlimited Energy heeft er voor gezorgd dat deze prachtige constructie in slechts 3 maanden opgezet is! Het bedrijf heeft haar unieke blik op de toekomst ook op vele andere manieren laten zien.  Er zijn wildparken en plantsoenen te vinden tussen de zonne installaties. Het bedrijf heeft bovendien een opvang voor wilde dieren en houdt zich ook bezig met het cultiveren van lokale plantensoorten.
Energie capaciteit
De capaciteit van het park is ook noemenswaardig. Het nieuwe gedeelte genereert maar liefst 78 megawatt aan energie en verhoogt de totale capaciteit van het park naar 166(!) megawatt. Er zijn 62 inverter stations aanwezig om de opgevangen energie om te zetten zodat het gebruikt kan worden. Er zijn ook maarliefst 330.000  kristallijne pv-panelen aanwezig in het park.

Saferay (de ontwikkelaar van het zonnepark) heeft al een flinke reputatie in Duitsland voor het opleveren van zonneboerderijen. Ze worden geprezen voor hun efficientie en snelheid. Dit is knap voor een bedrijf dat pas een jaar bestaat.

Het originele park is gebouwd op voormalig militair gebied in de buurt van Pocking. Hier werd ongeveer 10.000 ton aan CO2 per jaar bespaart. Dit aantal zal alleen maar toenemen na de aanbouw.  Zonder de aanbouw kon het park 3300 Duitse huishoudens van stroom voorzien, nu is dit opgelopen tot maarliefst 25.000 huishoudens!

Dit park doet het erg goed in Duitsland- en de impact zal vanzelf groter zijn in gebieden waar voldoende zon is. Alle bovenstaande feiten zullen zonder twijfel een stimulans zijn voor bedrijven om met deze parken aan de slag te gaan in andere delen van de wereld.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?