RSS

Occupy Amsterdam en Occupy Den Haag vastbesloten te blijven

Op het Beursplein in Amsterdam staan ongeveer 50 tentjes van betogers en overal waar je kijkt, hangen protestbordjes en spandoeken. De nacht is zonder problemen verlopen. Rond 10 uur lagen sommige actievoerders nog te slapen na een lange nacht in hun tent, anderen warmden zich aan een kopje koffie.

Ook in Den Haag hebben actievoerders in tentjes overnacht. Een stuk of dertig mensen zijn blijven slapen op het Malieveld, schat een van de actievoerders. Sympathisanten de actievoerders voorzien van koffie. Met ochtendgymnastiek probeerden ze weer warm te worden na de koude nacht.

Anna uit Amsterdam zit op het Beursplein in haar slaapzak voor de tent. ‘Ik heb amper geslapen, de hele nacht voerden mensen discussies. Heel bijzonder. Ik heb echt het idee dat we worden gehoord omdat er over de hele wereld actie wordt gevoerd.’ Ze gaat later op de dag naar huis om bij te slapen. ‘Maar ik kom zeker terug en als het lang doorgaat, wil ik nog wel wat nachten hier doorbrengen. Het idee is dat er een soort stadje ontstaat, mensen zullen elkaar ook aflossen.’

Bekijk hier de livestream van het Beursplein in Amsterdam.

Meer info:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?