RSS

Nepal voltooit langste wandelroute ter wereld

In Nepal is een 1.700 kilometer lange wandelroute ingewijd. Dit is hiermee de langste wandelroute ter wereld, en bereikt op sommige plaatsen een hoogte van 5.000 meter en loopt van Taplejung, aan de voet van het Kanchenjunga-bergmassief, tot aan de Tibetaanse grens. Ervaren wandelaars die zich aan de lange tocht wagen, zullen ongeveer vijf maanden onderweg zijn.

De wandelroute hoort bij de Great Himalaya Trail, een combinatie van bestaande wandelpaden die in totaal 4.500 kilometer zullen overbruggen. Het begin van deze route ligt in Pakistan en ze loopt door India, Nepal, Buthan, Tibet lopen om in China te eindigen. Grote delen van het traject moeten echter nog onderzocht en in kaart gebracht worden.

Nepal lokt jaarlijks duizenden alpinisten en natuurliefhebbers. De belangrijkste troef van het land? Het beschikt over acht van de veertien bergen ter wereld die hoger zijn dan 8.000 meter. Daarbij hoort onder meer de Mount Everest, met zijn 8.848 de hoogste berg op de aardbol. Het Nepalese Ministerie van Toerisme hoopt dat het nieuwe wandelpad het toerisme naar een hoger niveau zal tillen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?