RSS

Democratie is dringend aan een update toe

Sociale bewegingen in 82 landen roepen burgers op om 15 oktober deel te nemen aan de Occupy Day-protesten voor een sociale, echte democratische en duurzame samenleving, een eerlijke financiële structuur en bankensector, en afschaffing van de invloed van bedrijven op het politieke beleid.

De protesten doen de buitenlandsezakenexpert Alexander von der Decken in de Wiener Zeitung oproepen tot democratische hervormingen :

‘Het ontstaan van een politieke emancipatie in het Midden Oosten begint nu ook de westerse samenlevingen te penetreren. Meer en meer mensen keren zich af van hun regeringen en vragen meer menselijkheid in de politiek. Democratie wordt oud en haar mechanismen reiken niet langer uit naar de burger. Steeds verder met elkaar verweven sociale netwerken produceren een groeiende democratisering van het individu die nu zichzelf en zijn eigen wensen vertegenwoordigt. Het is slechts een kwestie van tijd vooraleer dit zal leiden tot een globale solidariteit. Een nieuw opwindend tijdperk reikt aan de horizon.

De vraag is of de politiek, met zijn traditionele manier van denken, daarin nog een rol te spelen heeft. De democratie is dringend aan een update toe.’

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Tomgreen:

    Hoe zou onze wereld functioneren als we uitgaan van overvloed?

  2. Douwe Beerda:

    Het grote verschil in welvaartsverdeling komt primair doordat banken het monopolie hebben op geldcreatie. Hierdoor kunnen ze geld uit het niets maken waar ze wel rente over kunnen vragen. google op geldcreatie en bekijk documentaires als Money as Debt. Zolang private bankiers dit recht behouden gaat er weinig veranderen. Dit recht zorgt voor een enorme rijkdom en macht en daarmee zijn juristen, media etc. te koop. Dit recht moet of worden gedecentraliseerd of het moet in handen van een doorzichtige controleerbare overheid komen te liggen.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?