RSS

Jelle Brandt Corstius sluit zich aan bij Occupy Amsterdam

Presentator en documentairemaker Jelle Brandt Corstius zal zaterdag mee protesteren bij Occupy Amsterdam, de bezetting van het Beursplein in Amsterdam.

Dit liet Brandt Corstius weten op Twitter en bij DWDD. De protestacties worden georganiseerd in aansluiting op de Occupy Wall Street protesten in de Verenigde Staten. Daar worden al weken protesten gehouden voor een sociale, echte democratische en duurzame samenleving, een eerlijke financiële structuur en bankensector, en afschaffing van de invloed van bedrijven op het Amerikaanse beleid.

Volgens Brandt Corstius is de situatie in Nederland echter niet te vergelijken met die in Amerika. ‘Het is hier heel anders. Een stuk beter natuurlijk. Maar toch is ook hier niks veranderd sinds 2008. Waarom zijn er inmiddels bijvoorbeeld niet ietsje meer regels voor banken?’

Occupy Amsterdam start zaterdag 15 oktober op het Beursplein. Via Facebook hebben zich al ruim 2 duizend mensen aangemeld voor de demonstratie. Brandt Corstius zal de documentaire Inside Job vertonen tijdens de protestactie.

Meer info:

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?