RSS

De nieuwste krachtige micro zonnecel past op een speldenkop

vr, okt 7, 2011

Wetenschap en Natuur

Start-up bedrijf Semprius heeft onlangs een super-micro zonne cel geïntroduceerd die nog kleiner is dan een speldenkop. Deze kan, in combinatie met een krachtige, maar goedkope lens, zonlicht meer dan 11,000 keer concentreren en omzetten naar elektriciteit.

De kleine zonnecellen zijn gemaakt met een goedkoop productie systeem dat standaard productie processen en het micro-transfer printen combineert. Dit systeem maakt het mogelijk om kwalitatieve CPV modules te maken met een hoge betrouwbaarheid tegen een lage prijs. En dan praten we nog niet eens over de schaalbaarheid en hoge volume van productie.

We vinden het prachtig om te zien dat het engineers lukt om ingenieuze uitvindingen op een speldenkop te passen. Het toont de effectiviteit, kunde en potentie van de toekomstige ontwikkelingen. Semprius is de techniek aan het patenteren om een breed scala aan nieuwe producten met hoge betrouwbaarheid, ongeëvenaarde prestaties en lage kosten te kunnen introduceren.

Semprius won in 2007 al de ‘’NextGen’’ beurs van het Ministerie van Energie om deze technologie te ontwikkelen en verdiende een plaats in het Fotovaltische Incubator programma. Met de hulp van het Nationale Hernieuwbare Energie laboratorium is het Semprius gelukt om de technologie competitief te krijgen zodat in productie genomen kan worden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. René Veenman:

  Geachte heer/mevr,

  De Semprius micro zonnecel.
  Wat levert hij voor energie, spanning/stroom/Wattage?
  Wat zijn de afmetingen.
  Wat zou hij kosten per 10 miljoen stuks?
  Aansluitmogelijkheden, hoe gaat dat?

  M vr gr René Veenman
  Fa. Koppert BV
  Veilingweg 14
  2651BE Berkel en Rodenrijs.
  Tel; 0105140498

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?