RSS

Brazilië kan ecologische grootmacht worden

Brazilië heeft de ambitie een ecologische grootmacht te worden. Dat zegt de Braziliaanse klimaatexpert en beleidsmaker Carlos Nobre.

Dit land heeft het potentieel een nieuwe beweging voor duurzame ontwikkeling aan te voeren, aldus Nobre. “Het heeft een hoeveelheid natuurlijke rijkdommen die misschien geen enkel ander land ter wereld heeft, en kan daarom een hele uitgebalanceerde ontwikkeling en duurzame toekomst plannen.

“Vandaag gebruikt het al 46 procent hernieuwbare energiebronnen en kan dat tegen 2050 tot 80 procent optrekken. Dat alles maakt het mogelijk tot een van de schoonste landen uit te groeien.”

Volgens Nobre is de Braziliaanse samenleving zich ervan bewust dat die toekomst mogelijk is. “Brazilië wil geen militaire grootmacht worden, het heeft het potentieel om een nieuw model van tropische ontwikkeling te verkennen en een ecologische grootmacht te worden door op een termijn van twintig tot dertig jaar ten volle duurzame energie te gebruiken. We willen het schoonste land ter wereld zijn op het vlak van energie, van productie en van duurzame landbouw.”

Fabíola Ortiz

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , , ,

Reacties

  1. jean paul hekkelman:

    Ik juig het betoog van harte toe, maar wil wel een kanttekening plaatsen bij het begrip duurzame landbouw. Ook in Brazilië worden GMO’s (Genetisch gemodificeerde gewassen)gebruikt in combinatie met Round-Up van de firma Monsanto. Dat word vervolgens verkocht als duurzaam,wat het natuurlijk niet is.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?