RSS

Activisten Wall Street gaan door ondanks arrestaties

Amerikaanse activisten die zich hebben verenigd in de beweging Occupy Wall Street zeggen deze week opnieuw te gaan betogen, ondanks de massale arrestaties dit weekeinde. De protesten voor een eerlijke financiële structuur gaan nu hun derde week in.

Ongeveer 800 demonstranten hebben een tentenkamp opgeslagen in een park in de New Yorkse wijk Manhattan. ‘Arresteer een van ons en er verschijnen twee nieuwe betogers. We zijn een legioen’, aldus Robert Camisos, een 49-jarige voormalige bouwvakker. Hij werd zaterdag aangehouden toen circa 3000 mensen demonstreerden voor een eerlijke financiële structuur en bankensector, en afschaffing van de invloed van bedrijven op het Amerikaanse beleid.

Een aantal demonstranten heeft aangekondigd de hele winter in het park te blijven. Er zijn inmiddels soortgelijke protesten in andere steden. In Boston is een kamp opgeslagen tegenover het gebouw van de Federal Reserve. Aan de westkust in San Francisco betoogden honderden mensen voor een filiaal van Chase Bank. In Washington eisten activisten zaterdag de arrestatie van Ben Bernanke, de voorzitter van de Federal Reserve, het stelsel van centrale banken.

De betogers brengen het grootste deel van hun tijd door in het park. Ze slapen op luchtbedden en houden bijeenkomsten om hun doelen te bespreken. De afgelopen twee zaterdagen organiseerden de betogers een mars naar andere delen van New York. Daarbij kwam het tot een confrontatie met de politie. (ANP)

Meer info:
www.occupywallst.org
www.occupytogether.org
www.nycga.net
www.occupywallst.org
www.facebook.com/OccupyWallSt

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?