RSS

Vijf onbekende parels in de Europese zeeën

Eilanden hebben iets magisch. Ze doen denken aan ongerepte natuur en authentieke dorpjes. Behalve klassiekers zoals Cyprus, Sicilië of Corsica, telt Europa heel wat onontgonnen parels die meer dan de moeite lonen.

Wij stellen je vijf onbekende eilanden voor die tot nog toe konden ontsnappen aan het massatoerisme.

The Isles of Scilly, Engeland

In Groot-Brittannië worden ze ook wel gekscherend The Scilly Islands genoemd. The Scilly Islands vormen een eilandengroep op 50 km van Cornwall. Je vindt er niet alleen een authentieke natuur, het is bovendien de zonnigste plek van het Verenigde Koninkrijk.

Vanuit Newquay, Bristol en Southampton kan je per vliegtuig afreizen naar de St Mary’s Airport op The Isles of Scilly. Je kan er ook met de boot naartoe vanaf Penzance. De tocht duurt ongeveer drie uur.

De Prinseneilanden, Turkije

Ooit waren de Turkse Prinseneilanden de eindbestemming voor bannelingen, maar tegenwoordig zijn de negen autovrije eilanden erg geliefd bij toeristen. Slechts vier van de eilanden zijn bewoond. Dankzij de praktische ligging vlakbij Istanbul zijn de Prinseneilanden zowel bij lokale als buitenlandse toeristen erg in trek. Heel wat rijke inwoners van Istanbul hebben er een vakantievilla, terwijl buitenlandse toeristen vaak dagtochtjes boeken naar de eilanden in de Zee van Marmaris. Het grootste eiland, Büyükada, is de populairste bestemming.

Isola del Giglio, Italië


Toscane is een van de populairste regio’s in Italië. Toch beperken de meeste bezoekjes zich tot het vasteland omdat de Toscaanse eilanden nauwelijks gekend zijn. Het eiland Isola del Giglio maakt deel uit van het Nationaal Park Arcipelago Toscano. Niet alleen het eiland maar ook zijn koraalriffen lonen de moeite dankzij de talloze vis- en koraalsoorten die leven rondom Isola del Giglio. Vanuit Porto Santo Stefano vaar je naar Giglio Porto dat doet denken aan de Cinque Terre. Giglio Castello ligt op ongeveer twee kilometer van de haven en is met 2.000 inwoners het grootste dorpje van het eiland.

The Isle of Arran, Schotland


De Schotse wateren tellen bijna 1.000 eilanden, waarvan het merendeel aan de westkust ligt. Arran is een van de grootste eilanden en ligt vlakbij Glasgow. Het eiland is uniek dankzij zijn gevarieerde landschap. De stad Lamlash, Brodick Castle en de 800 meter hoge berg Goat Fell zijn de belangrijkste toeristische trekpleisters.

Cres, Kroatië


Kroatië geniet de laatste jaren alsmaar meer aanzien als vakantiebestemming. Maar naast het vasteland telt Kroatië ook enkele schitterende eilanden. Het Kroatische eiland Cres meet 400 vierkante kilometer en is daarmee een van de grootste eilanden in de Adriatische Zee. Cres is enkel met de ferry bereikbaar. Het eiland kenmerkt zich door een wirwar aan smalle straatjes, een authentieke sfeer en een waaier aan lokale culinaire specialiteiten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Peter:

    Wat dacht je van Madeira? Hier groeit nog het laatst overgebleven oerbos van Europa: het Laurissilva. Het grootste deel van het eiland is nationaal park.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?