RSS

IJsland bouwt eerste klimaatneutrale datacenter

IJsland start met de bouw van wat het eerste klimaatneutrale datacentrum moet worden. De installatie maakt uitsluitend gebruik van duurzame energie.

Datacentra zijn de motoren van het internet. Ze verbruiken erg veel energie om de honderden processors te koelen. Bedrijven als Google zijn dan ook naarstig op zoek naar manieren en technologieën om de centra klimaatvriendelijker te maken.

Het nieuwe rekencentrum, een project van het Britse hostingbedrijf Verne Global in de stad Keflavik, moet het eerste volledig klimaatneutrale datacentrum worden. IJsland biedt niet alleen koude lucht die geschikt is om de servers te koelen, maar kan ook 100 procent groene stroom leveren op basis van aardwarmte en waterkracht.

Het datacentrum maakt gebruik van prefab-elementen en kan daardoor op amper drie maanden operationeel zijn.

Joren Gettemans

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Frau:

    Good morning Liefies, vaaandg wordt beter, ik ga er mijn best voor doen. @Jacob, weet je, dat dacht ik aanvankelijk ook. Bek houden, geen blog schrijven. Maar over een tijdje, als de bom barst, weet ik niet meer waarom. Nog even zeuren dus, zodat ik het precies begrijp @Jeg, oi, jouw stem had ik even nodig. Gewoon, dat het best oke9 is, zolang je je best maar doet. Oi vee, Jeg, er is iets met ouders, of laten we zeggen, er is iets met mij. Altijd maar mijn best doen om hun goedkeuring binnen te halen. Oi va voi wat een leed is dat. @Eline, Shavuah Tov Lieverd, dat deze week zoet mag zijn. Lief je woorden, ik heb er veel aan. Het is ook zo ongelooflijk moeilijk om aan een ander uit te leggen hoe belangrijk het was, ongeacht de tijdsduur of het resultaat. Maar ja, je ouders en zo, en zo, en zo. @k. van vulpen, weet je wat het allermoeilijkst is? Om het respect voor jezelf vast te houden als een ander zo schamper zijn schouders ophaalt voor alles dat je gedaan hebt en je zoveel tijd kostte. Wat een leed @Morgaine, oh, lekker, weet je dat ik daar inderdaad de meeste zin in heb. Een warm kopje thee en zo’n omslagdoek waar je in kunt schuilen en heel even veilig bent, bescherming voor die godvergeten gevoelige huid. @Jaap, je laat me lachen Bij mijn eigen ouders? Misschien heb je gelijk, maar soms is al dat meten en passen en precies in het gareel lopen oi va voi, ik ben er gewoon niet zo goed in. Mijn weg is zo eigen, ik kan ook niet van hem verlangen dat hij het begrijpt. The road is endless, op eindeloos lange benen. Wat een leed! @Moon, ik heb ook tot het laatste moment zo vaak als ik kon geschilderd en geprutst. Ik heb het nu hard nodig, dat is de bron, net als schrijven. Even weer mezelf begrijpen zonder dat een ander een oordeel velt. Dankjewel Lieverd. Iedereen erg bedankt, het is fijn om even te kunnen delen, zelfs als er niet zeiken’ tegen je wordt gezegd.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?