RSS

Vrouwen onderhandelen beter in het belang van anderen

di, sep 27, 2011

Politiek en Samenleving

Vrouwen zijn geen slechtere onderhandelaars dan mannen, maar zijn ten opzichte van de eigen positie wel sneller bereid om concessies te doen. Wanneer ze voor iemand anders moeten onderhandelen, stellen ze zich wel scherper op. Dat is de conclusie van een onderzoek van wetenschappers aan de Columbia Business School.

“Vrouwen lijken slechtere onderhandelaars te zijn dan mannen, maar dat strookt niet met de waarheid,” benadrukt onderzoeksleider Michael Morris tegenover het magazine Science Daily. “Wanneer er iets voor anderen moet bereikt worden, blijken ze tijdens onderhandelingen niet slechter te presteren dan mannen. Wanneer vrouwen voor zichzelf moeten onderhandelen, nemen ze echter een minder hard standpunt in.”

Uit het onderzoek blijkt dat vrouwen tijdens onderhandelingen al tijdens de eerste ronde van de gesprekken 20 procent op hun loon inleveren. Bij mannen kan er tijdens de onderhandelingen volgens de onderzoekers geen verschil worden opgetekend tussen de inzet voor de eigen persoon en het verdedigen van de belangen van een derde partij. De assertieve opstelling van de vrouw in het belang van anderen vindt zijn oorsprong in het zorgdragende karakter van de vrouw. (Via)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?