RSS

Total plaatst snellaadpunten voor elektrische auto’s

Total Nederland heeft donderdag het eerste Total Plug to Drive-snellaadpunt geopend voor elektrische auto’s. Dat gebeurde op het tankstation aan het Stadionplein in Amsterdam. De komende maanden realiseert Total nog zes snellaadpunten op haar tankstations in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

De nieuwe snellaadpunten kunnen in maximaal dertig minuten een volledig lege accu van een elektrische auto tot tachtig procent opladen, wat gelijk staat aan een actieradius van ongeveer honderd kilometer. De snellaadpunten zijn momenteel geschikt voor elektrische auto’s die kunnen opladen met gelijkstroom (DC400V/125A) volgens het Japanse protocol Cha De Mo.

De laadpaal is tevens voorbereid op het snelladen met wisselstroom (AC driefasig 400V/63A). Van deze vorm van snelladen zijn momenteel nog geen modellen beschikbaar.

Om naast oplaadgemak ook betaalgemak te waarborgen, heeft Total een speciale Plug to Drive-prepaid card ontwikkeld. De kosten voor het opladen worden afgerekend in eenheden van tien minuten oplaadtijd.

Veel automobilisten aarzelen om over te stappen op elektrisch rijden en zijn bang om onderweg met een lege accu langs de weg te staan. “Met het Plug to Drive-concept wil Total helpen die drempel weg te nemen”, stelt Benoît Ortegat, algemeen directeur van Total Nederland.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. jan bochove:

    ik ben al 35 jaar klant van total en sinds 6 april heb ik ook een nissan leaf, dus ben ik zeer geinteresseerd in de plaatsen waar ik electrisch kan snelladen

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?