RSS

Elektrische auto absolute prioriteit Chinese overheid

Over zes jaar zullen er wereldwijd 7,7 miljoen oplaadpunten beschikbaar zijn voor elektrische voertuigen. De regio Asia-Pacific zal daarbij echter wereldleider zijn geworden, dankzij overheidsstimulans en wetgeving in landen zoals China, Japan en Zuid-Korea.

Dat is de conclusie van een onderzoek van het bureau Pike Research. China zal daarbij volgens Pike Research over enkele jaren de Verenigde Staten, de huidige marktleider, van de eerste plaats verdringen.

De Verenigde Staten zullen volgens Pike Research over zes jaar meer dan 1,5 miljoen oplaadpunten voor elektrische auto’s tellen. “China heeft echter onlangs nog aangekondigd tegen het einde van het decennium 10 miljoen oplaadpunten geïnstalleerd te willen hebben,” aldus Mother Nature Network. “Bovendien krijgen Chinese consumenten een subsidie van 9.400 dollar voor de aankoop van een elektrische auto. In steden zoals Peking en Shenzhen wordt dat bedrag door de lokale overheden verdubbeld.”

Elektrische auto’s worden in Peking en Shanghai ook vrijgesteld van de nummerplaten-loterij die het aantal nieuwe wagens in die steden moet beperken. “Elektrische auto’s  zijn een absolute prioriteit voor de Chinese overheid,” merkt Jim Fisher, topman voor de regio Asia-Pacific van de divisie industriële oplossing bij het Amerikaanse conglomeraat General Electric. “Bovendien zijn ook de Chinese nutsbedrijven enthousiast over elektrische wagens, waarbij ze vooral aansturen op netwerken van stations waar batterijen snel kunnen worden gewisseld, zodat langere reizen mogelijk worden.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?