RSS

Griekenland zet in op zonne-energie

ma, sep 5, 2011

Wetenschap en Natuur

Griekenland wil zijn energieopwekking door zonne-energie tot 2020 meer dan vertienvoudigen. In 2050 wil het zelfs 50 keer meer energie uit zonnecellen halen dan nu het geval is. Dit heeft de Griekse minister van Energie George Papaconstantinou maandag gezegd op een energieconferentie in Hamburg.

Griekenland produceerde in 2010 voor 206 megawatt aan zonne-energie. Het wil de komende decennia 20 miljoen euro aan buitenlandse investeringen aantrekken en de productie opvoeren naar 2,2 gigawatt (2200 megawatt) in 2020 en 10 gigawatt in 2050.

Griekenland ziet zich door zijn zonnige klimaat als zeer gunstige locatie voor de opwekking van zonne-energie. Het hoopt investeerders die hun geld nu nog steken in Duitsland, de grootste producent van zonne-energie ter wereld met een capaciteit van ruim 17 gigawatt in 2010, naar Griekenland te lokken. ,,Griekenland heeft 300 zonnige dagen per jaar en bijna 50 procent meer zonneschijn dan Duitsland,” aldus Papaconstantinou.

De Grieken hopen investeerders over de streep te trekken door tegen gunstige voorwaarden land te verhuren, waar de zonnecellen op geplaatst kunnen worden. Het project, Helios genaamd, kan volgens Papaconstantinou voorzien in de behoefte aan alternatieve energiebronnen in Duitsland, dat eerder dan gepland zijn kerncentrales zal sluiten. Volgens Griekenland is het op dit moment al technisch mogelijk om per jaar 2,5 gigawatt aan zonne-energie naar centraal Europa te exporteren. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?